+381 (0) 11 2611125

У глави сваког детета најдуже се памти када нешто науче од својих вршњака. Водећи се овим искуством, организовали смо радионице у којима су чланови Вршњачког тима држали радионице млађим другарима, ученицима првог и другог разреда.

У марту су реализоване радионице за осам одељења првог и другог разреда. Ученицима је представљен серијал УАА неправда, и након тога се дискутовало о ненасилном решавању сукоба. Приказана је прва епизода цртаног филма из серијала УАА неправда, која се зове „Баскет и графити“. Овај серијал је намењен обучавању ученика да на миран начин решавају сукобе, а све епизоде су смештене у школски амбијент, са ученицима као актерима, тако да су блиске дечијем искуству.

За први разред, радионице су држали:

Вук Станковић (4/1). Сташа Рајачић (4/1), Лука Радсављевић 4/2, Алекса Перишић 4/2, Јован Паравина (4/3), Зоја Митровић (4/3), Марко Контрин (4/4), Василије Максимовић 4/4.

За други разред, радионице су држали:

Никола Џикић (5/1), Алекса Трајковић (5/1), Милица Калембер (5/2), Душан Калинић (5/3), Ања Елез (5/3), Вања Бурсаћ (5/4).

Хвала свим другарима првог и другог разреда што су са нама поделили своје мишљење и научили од нас и ми од њих како да реагујемо, и хвала учитељицама првог и другог разреда што су заједно са нама ово организовали. Такође, посебна похвала за све ученике, чланове Вршњачког тима који су издвојили своје време и дошли да се друже са млађим вршњацима.

Маријана Маринковић

Координатор Вршњачког тима