+381 (0) 11 2611125

Продужени боравак

И наредне школске 2023/24. године  у нашој школи, постојаће три одељења продуженог боравка – два за за ученике првог и једно за ученике другог разредa.

Као школа желели смо да изађемо у сусрет родитељима, узимајући у обзир њихове потребе и обавезе, тако да покријемо њихово радно време и да ученици буду збринути у школи од 7.00 до 17 часова.

Како је Министарство просвете ограничило број ученика у одељењима боравка предност при упису у боравак имају она деца чији су родитељи запослени.
Настава у првом и другом разреду одвијаће се по недељним сменама. Када ученици иду у школу пре подне  у боравак их прима главни дежурни учитељ од 7.00 и чува их до почетка часова у тој смени.  Након редовних часова, бригу о ученицима преузима наставник задужен за продужени боравак и о њима брине до 17.00 часова. Када ученици иду у школу после подне у боравак долазе најраније у 7.00 а најкасније до 10.00 , време од 7.00 до 13.30 проводе у боравку, а у 13.30 бригу о њима преузимају дежурни учитељи.

За ученике који су се определили за продужени боравак обезбеђене су посебне просторије у приземљу школе, које су опремљене и прилагођене потребама ученика. Након ручка, ученици ће се враћати у просторију за продужени боравак. У њој ће боравити до доласка родитеља.

Родитељи који доводе и одводе дете у боравак, не улазе у школску зграду, како не би реметили наставу.

Временска организација продуженог боравка прецизно је испланирана и организована. Ученици ће у том периоду израђивати домаће задатке, рекреирати се и бавити разновсним креативним активностима, а пространо школско двориште омогућава да деца слободно време проведу на свежем ваздуху, у игри, под будним оком искусних учитеља.

Родитељи ће за боравак деце у боравку плаћати једино ручак, који се организује у трпезарији школе и обавезан је за све ученике који одређеног дана време проводе у боравку.
[nggallery id=22]