+381 (0) 11 2611125

У свечаној сали наше школе, 14. децембра 2022. године, одржано је књижевно вече са Соњом Арсић Вукомановић, нашом наставницом српског језика и ауторком победничког романа “Како сам заволела своје име“, који је освојио прву награду на конкурсу „Совица“ за најбољи необјављени роман за децу у 2022. години и након тога објављен у издавачкој кући Завод за уџбенике Источно Сарајево.
Ово занимљиво књижевно вече отворила је Маријана Маринковић, помоћник директора и педагог наше школе. Изразила је велико задовољство што наша школа има таквог наставика и Соњи пожелела пуно успеха у даљем раду као и још много објављених прича и романа.
Роман  намењен за старији дечји узраст говори о одрастању и преиспитивању главне јунакиње која се, због неких животних околности, нашла у ситуацији да мора да промени животну средину. О роману и целокупном стваралаштву наше књижевнице говориле су Радмила Марковић, наставница разредне наставе, Благица Здравковић, школски библиотекар, и сама ауторка. Доказ да је роман с правом овенчан наградом била је препуна сала и многобројна питања публике.