+381 (0) 11 2611125

Драги ученици,
Налазимо се у специфичним околностима и зато је неопходно да сви поштујемо нова правила и мере безбедности. Знам да је вама технологија блиска и надам се да вам није много тешко да пратите наставу електронским путем и радите задатке. Навикли сте да вам помоћ у вези са књигама пружам у биублиотеци, али пошто сада библиотека не ради, можемо бити у контакту
преко интернета.
Ево неких савета за вас и ваше родитеље.
Ко је позајмио лектиру или белетристику, може да настави читање, али треба да зна да приликом коришћења било каквог штампаног материјала у папирном облику треба поштовати нека правила. Пре свега обавезно добро опрати руке после коришћења и не додиривати лице током читања. То подсећа на упутства заштите од covid-19, али то у ствари важи увек, јер и папир може да садржи вирусе, бактерије и гљивице. Зато, будите опрезни и ако дајете другом књигу, такође га упозорите на хигијену руку и лица.
Ученици који немају потребну лектиру, књигу могу потражити на интренету, као и остале књиге које би радо читали. Све то можете наћи на сајтовима који дозвољавају download. Ових дана многе културне институције су отвориле могућност прегледа виртуелних тура у музејима, позоришних представа и филмова. Сигурно ће вам бити пријатно и опуштајуће да погледате нешто од тога.
Препорука је да читање обављате на крају дана, после свих активности и учења, али није ништа лоше ни ако читате онда када вам одговара. Добра књига је попут доброг друга, орасположиће вас и учинити срећнијим.
За све информације или помоћ у Вашим активностима можете ми се обратити на e-mail:
blagica2903@gmail.com
Желим вама и вашим најближим добро здравље, срећан и успешан рад!

Ваш школски библиотекар,
Благица Здравковић