+381 (0) 11 2611125

У периоду oд 15.1. до 19.1.2024. године у нашој школи је одржана зимска школа у оквиру које су одржане бројне занимљиве радионице. Зимска школа је реализована у оквиру пројекта Подршка учењу деци избеглица и миграната кроз формално
образовање у Републици Србији, а уз подршку Центра за образовне политике и УНИЦЕФ-а. Свакодневно су биле по три радионице, а кроз њих је прошло укупно различитих 28 ученика.
Од понедељка до четвртка ученици су имали српски као страни језик ( Соња Микић, наставница разредне наставе и Благица Здравковић, библиотекарка). Свакодневно су имали радионице са УНИЦЕФ-овим волонтерима (Кристина, Матеја, Филип и Ивана), са којима смо се зближили и смејали. Такође, психолог школе Ирена Јосиповић пружила је психо-социјалну подршку ученицима који су присуствовали
њеној радионици. Наставница разредне наставе Катарина Лукић Сувачки са ученицима је радила ликовну радионицу, а Драгана Ерић, такође, наставница разредне наставе, спортску радионицу. Наставница физичког и здравственог васпитања, Биљана Бањац одржала је спортску радионицу, а наставница енглеског језика Бранка Поповић и наставница математике Марија Крагуљ, радионицу енглеског језика и математичку радионицу. Било је весело, шарено и ученицима забавно. Том приликом су се боље упознали како ученици међусобно, тако и ученици и наставници, јер су сви подједнако учествовали.
Радионице су припремили и одржали: Соња Микић и Благица Здравковић, Ирена Јосиповић, Катарина Лукић Сувачки, Биљана Бањац, Драгана Ерић, Бранка Поповић, Марија Крагуљ и УНИЦЕФ-ови волонтери. Радионице су пратиле: Гордана Косановић, менторка, из ЦОП-а, Тања Азањац Јањатовић и Маријана Тодоровић из УНИЦЕФ-а.
Сви заједно смо уживали у разним креативним стварима којима смо оплеменили наше дружење.
Захваљујемо се свима који су издвојили време и у уместо да уживају зимским чаролијама напољу, уживали су у креативним чаролијама у школи.

Координатор пројекта
Маријана Маринковић.